Patrick Nelen

Patrick Nelen

 


WIE IS idealiter?

Laat ik beginnen met wat achtergrondinformatie. Ik ben al ruim 20 jaar gelukkig getrouwd met Monique. Samen hebben wij 2 geweldige zoons. Onze oudste studeert inmiddels Lucht- en Ruimtevaarttechniek aan de TU Delft. Onze jongste heeft het Syndroom van Down, is – zoals ze dat noemen – zeer zwakbegaafd en zit op voortgezet speciaal onderwijs.

Onze niet helemaal gemiddelde gezinssituatie heeft me in de afgelopen jaren mede gevormd tot de persoon die ik nu ben. Zo weet ik uit ervaring, en ben ik er ook van overtuigd dat je niet altijd invloed hebt op wat er op je pad komt, maar wel altijd de keuze hebt hoe je daar mee omgaat. En de keuzes die je maakt, bepalen het pad dat je verder bewandelt.
En: geen keuze maken is ook een keuze. 

Mijn ervaring

Na het afronden van mijn studie ben ik begonnen bij de lokale overheid. Gedurende een aantal jaren heb ik gewerkt binnen het sociale domein. Onder meer als beleidsmedewerker, procesbegeleider Samenwerking Werk en Inkomen voor diverse gemeenten en co√∂rdinator van een lokaal Centrum voor Werk en Inkomen. Vervolgens heb ik de overstap gemaakt naar het vakgebied dienstverlening. Daarbinnen ben ik actief geweest als projectleider, manager en programmamanager.

Ik wilde voor meer organisaties “iets” kunnen betekenen. Daarom ben ik in 2011 mijn eigen bedrijf gestart: IDEALITER

mijn aanpak

Ik ben een rasoptimist, hou van veranderingen en krijg energie van het laten groeien van anderen. Of het nu gaat om visie-vorming, managementtrajecten of trainingen: ik wil altijd het verschil maken en inspireren. Daarbij geniet ik van uitdagingen en probeer ik ingesleten patronen om te buigen naar nieuw begaanbare paden.

Vanuit een persoonlijke benadering weet ik mensen in beweging te krijgen. Uitgaan van eigen kracht is daarbij leidend. Ik geloof er namelijk in dat iedereen kwaliteiten in zich heeft.

Mensen typeren mij als sociaal, loyaal, integer en betrouwbaar. En daar ben ik best trots op.

Mijn kernwaarden

Betrokken, betrouwbaar en kwaliteit.

Daar mag ook u op rekenen!